by nenadnik nenadnik 2 коментара

VRHUNSKI UŽITAK

Kod krajnje niskog temperaturnog režima i vrlo velikog grejnog tela, grejanje vam ne može ponuditi ništa drugo osim čistog užitka. Zapravo, kvalitetu ugodnog života je posvećena najveća pažnju. Rezultati su sledeći:

– Ravnomerna i uravnotežena emisija toplote;
– Ravnomerni raspored temperature po podu i prostoru;
– Skoro idealni temperaturni profil (tople noge i hladna glava);
– Odabir temperaturnog režima za svaki prostor zasebno;
– Prihvatljivost sa stanovišta uređenja prostora (nema radijatora)
– Ne uzrokuje buku, mirise, kruženje prašine i telu neprihvatljivih površinskih temperatura;
– Dobre regulacijske mogućnosti;
– Mogućnost odabira podne, zidne ili kombinovane ugradnje.

SIGURNOST

Sistem deluje na sigurnih 3-48 V niskog električnog napona. Grejaće trake možete, bez posledica, okretati ili smočiti. Sanacija eventualnih oštećenja traka nije zahtevna. Oštećenja možemo locirati ispod estriha i na podnim oblogama. Nema opasnosti od izlivanja.

Vrednosti elektromagnetskog zračenja su bitno ispod dozvoljenih. Za » bolji osjećaj », na zahtev klijenata, grejaće trake ne polažemo ispod kreveta. Dakle, nema štetnih utjecaja EM zračenja!

HIGIJENA

Osnovna razlika između “radijatorskog” i podnog grejanja je u načinu prenosa topline u prostor. Podno grejanje ravnomerno emitira, odnosno isijava toplinu, a radijatori je konvertiraju, tj. prenose kruženjem zraka. Na taj način se pored topline u prostor prenosi prašina i svo biološko raslinje koje se razvija na vlažnom tlu. Grejanjem, odnosno isušivanjem tla, podno grejanje u velikoj meri sprečava razvoj spomenutih organizama.

Dakle: manje prašine, manje grinja, manje bakterija, manje alergija…

Nema štetan uticaj na vaskularni sistem
Sistem ima vrlo veliko grejno telo i prikladnu, izvanredno niski temperaturni režim, odnosno radnu temperaturu. Temperatura podova u prostorijama u kojima se duže zadržavamo kreće se blizu 26°C, što je 10°C manje od naše telesne temperature.

Niski temperaturni režim potpuno isključuje mogućnost negativnog uticaja na vaskularni sistem!
Za primer: ako želite osetiti toplinu poda, koji se greje na 26°C, morate jednu ruku položiti na pod, a drugu na zid.

Teorija da stalno grejanje može negativno uticati na krvotok nastala je u vreme kada su za podno i „radijatorsko“ grejanje koristili jednake kotlove s visokotemperaturnim režimom grejanja.

— 2 Comments —

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *